A Gödi Kertbarát Klub 1973. január 21-én Hazafias Népfront Dunakanyar Kertbarát Klub néven alakult 28 taggal Antal György Bálint szervezésében.

A közel 50 tagot számláló klub elnöke Zombory László okleveles mérnök.

A jelenlegi éves tagsági díj: 15OO Ft, amelyet szeretnénk továbbra is ezen a szinten tartani.
A klub alapításának célja: ismeretterjesztés, növényvédelmi előrejelzés megszervezése, kapcsolatok ápolása, közösségteremtés, kertészeti ismeretek átadása, tapasztalatcsere.

A klub több mint 40 éves működési ideje alatt jó néhány betegségekkel küzdő ember gyógyult meg, őrizte meg az egészségét a jó levegőn a kerti munka hatására.
Szeretnénk, ha minél több fiatalt tudnánk megnyerni a nagy múltra visszatekintő kertbarát mozgalomnak, nekik is ajánlva a tradicionálissá vált jelmondatainkat, amely kiegészült: - legyél kerted szakértője - védd a természetet és környezetünket, - fogyassz egészséges saját terméket, hogy ezzel is védd magad és családod egészségét mondatokkal.

MIÉRT JÓ A SAJÁT TERMÉS?

Az elmúlt évtizedekben sajnálatos módon egyre több családi ház kertjéből tűntek el a zöldséges ágyások, és a gyümölcsfák.
Ennek oka, hogy már szinte minden beszerezhető a boltokban. Az üzemi termesztésben azonban a szüret nem akkor van, amikor a gyümölcs a legzamatosabb, a legtöbb hasznos beltartalmi értékkel rendelkezik, azaz igazán érett. Ehelyett akkor szedik le, amikor még csak félérett, de szállítható, és hosszan a boltban tartható. Az általunk termelt terményeket teljes érésben szedhetjük le, így ízük, vitamintartalmuk sokkal magasabb, mint az üzemi termesztésű társaié. Arra sincs garancia, hogy a pultról ismeretlen helyről beszerzett zöldség, gyümölcs vegyszermentes. A József Attila Művelődési Ház támogatásával zajló változatos programjainkat magas színvonalú ismeretterjesztő előadások, kiállítások, baráti hangulatú közös munka, bográcsolással, tapasztalatcserével egybekötött kertlátogatások és kirándulások fémjelzik. Élénk kapcsolatot tartunk a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségével http://www.kertszovetseg.net/ és a környékünkön működő többi kertbarát szervezettel. Évente legalább két zenés-táncos összejövetelt tartunk: egyet tavasszal és egyet késő ősszel.

Szeptember elején kerül sor az immár hagyományossá vált nagysikerű Kertkultúra Kiállításunkra a József Attila Művelődési Házban.

A klubdélutánokat is itt tartjuk, amelynek időpontja megtalálható a művelődési ház honlapján. Aki érdeklődik programjaink iránt céljainkkal, érdeklődhet zlaci@beco.hu e-mail címen.
Ugyanitt lehet kérni felvételt a tagok közé elektronikusan, vagy akár személyen is a következő klubnapunkon. Szeretettel várunk és bátorítunk, hogy add elő az elképzelésed a klubunkkal kapcsolatban!


Üdvözlettel: Zombory László elnök

A kertbarátok jelmondata:
Kertészkedj,
barátkozz, művelődj,
védd a természetet és környezetünket,
fogyassz magyar terméket,
ápold egészséged,
legyél kerted és egészséged szakértője!

Változatos programjainkat ismeretterjesztő előadások, kiállítások jó hangulatú bográcsolással, tapasztalatcserével egybekötött kertlátogatások és kirándulások fémjelzik. Élénk kapcsolatot tartunk a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségével
Ld.: http://www.kertszovetseg.net/ és a környékünkön működő; többi kertbarát szervezettel.

Évente legalább két zenés összejövetelt tartunk: egyet tavasszal és egyet novemberben. Szeptember elején kerül sor az immár hagyományossá vált nagysikerű; Kertkultúra Kiállításunkra a József Attila Művelődési Házban. A klubdélutánokat is a József Attila Művelődési Házban tartjuk rendszerint a hónap első hétfőjén 13-15 óráig.

 Legyél Te is kertbarát!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Éves tagsági díj: 15OO,-Ft.
vissza a klubokhoz
A gödi Művelődési Ház homlokzata

Link ajánló


Göd város honlapja Göd Város Hivatalos Honlapja
A Nemzeti Kulturális Alap Honlapja
Programajánló hírlevelünk

Ezen az oldalon iratkozhat fel Programajánló hírlevelünkre, itt módosíthatja beállításait. A leiratkozás is ezen az oldalon lehetséges